Svi Spidermanovi kostimi(2. dio)

18.http://i29.photobucket.com/albums/c281/Sixth_Winged/Prodigy.gif
Prodigy
Spectacular Spider-man #256
Ponovo tokom sage
Spider-Man: Identity Crisis Spidey je obukao novo odijelo.Napravila ga je Mary Jane.Izgledalo je da je Spider-man veći i da je besmrtan.Kada se otkrilo da je on Spider-man,Peter je napustio odijelo.Opet,Black Marvel je kopiju kostima dao jednoj osobi:Ritchie Gilmoru.Kod Peter je ostao original.Osim Spidey-vih klasičnih moći,kostim je imun na metke.

19.

Ricochet
Amazing Spider-man #434
Još jedan kostim napravljen kada je Spider-man bio optužen za ubojstvo tokom
Spider-Man: Identity Crisis.Kostim ima na sredini R nacrtano,a Mary Jane ga je napravila i sa odgovarajućim oružjem.Imao je slične moći kao i pravi Peterov kostim,ali s ovim je dobijao na okrenošću i njegovim akrobacijskim potezima.Black Marvel će kopiju kostima dati Johnny Gallu,a Peter će zadržati original.Moći su iste,samo što na leđima kostim ima oružje:nekakva vrsta ubojitog letećeg diska,bumeranga.

http://gjeanmarc.free.fr/vo/spidermanv1/91.jpg
20.Dusk(dusk je desno,onaj crni)
Peter Parker:Spider-man #90
Još jedan kostim napravljen kada je Spider-man bio optužen za ubojstvo tokom Spider-Man: Identity Crisis.Peter ga je napravio inspiracijom nad njegovim prijateljem iz negativne zone,Duskom i dao tom kostimu taj naziv.Kada se otkrilo da Spider-man nije ubica,Peter je ovo odijelo ostavio i postao ponovo Spider-manom.Black Marvel će kopiju odijela dati Cassie St. Commonsu.Peter je zadržio kopiju.Osim klasičnih moći,Peter u ovom kostimu može postati nevidljiv u mraku.

21.The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e6/Spiderman_unlimited.png.PNG” cannot be displayed, because it contains errors.
Unlimited Spider-man
Spider-man unlimited #1
Kada je sin od Jamesa Jamesona,Joh otišao u Counter-Earth(kopija zemlje sa druge strane sunca) pomoću jednog portala,Spidey je primjetio da ga prate Venom i Carnage.Uputio se sa njim na tu Zemlju.Ali nije nosio obični kostim,nosio je kostim napravljen od malih nano-loptica sa osobinama simbiota,ukradenih iz laboratorija Reeda Richardsa.To mu da je dodatnu snagu pokretnost i dodatne ,,fazone” izbacivanja mreže.Strip napravljen pomoću crtane serije(kasnije o tome).

22.

Spider-armor
Web of Spider-man #100
Spidey je napravio ovaj kostim da bi se zaštitio od Novih pojačanja.Plant manovi radijacijski napadi nisu mogli ništa mtelanom oklopu Petera,a štitio se i od ,,vrućih” napada Dragon-mana,Ela i the Termitea.Nakon toga nije više viđen.

23.

Ninja Spidey
Spectacular Spider-man #214
Dalo je Spider-manu ninja izgled kad se borio protiv
Typhoid Mary/ Bloody Mary.

24.

Insulated Spidey
Amazing Spider-man #425
Kada se borio protiv Electra,da bi izbjegao njegove električne napade koristio je ovaj kostim.Ime sve govori!

25.

Cyborg Spider-man
Čovjek koji se zove Oscar McDonnell  je da ovaj kostim koji ima jednu metalnu ruku Spider-manu da vi se  borio protiv Zlokobne šestorke.

25.

Octo Spidey
Funereal for an Octopus #2
Spider-man navlači 4 mehaničke ruke koje Otto Octavius nosio dok je bio Doctor Octopus.Nije ih mogao kontrolirati i i gubio s njima na ravnoteži.U sljdećem broju ih se nekako rješava.Nije ovaj kostim više obukao.
The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/13/SpideyCostumes.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Evo lista svih mogućih kostima(neke nisam objavio jer nisam ni na internetu ništa našao ni ja znam nešto o njima):

Gornji red (s lijeva na desno): Fantastic Four "Bombastic Bag Man" outfit (Spectacular Spider Man #256), Black Costume (Secret Wars vol. 1, #8), Spider-Lizard, Hornet, Spider-Hulk (Web of Spider-Man vol.1, #70), Six-Arms, Ben Reilly Spider-Man.

Srenji red: (s lijeva na desno): Pre-Spider-Man Wrestling Outfit, Spider-Man Unlimited, Spider-Man 2099, Negative Zone Spider-Man, Peter Porker: Spider-Ham, Prodigy, Ben Reilly Scarlet Spider.

Donji red (s lijeva na desno): Spider-Man 2211, Cosmic Spider-Man (Spectacular Spider-Man vol.1, 158)/Captain Universe, Ricochet, Traditional/Ultimate Spider-Man, Dusk, Spider-Armor (Web of Spider-Man vol.1, 100)

Standing, Right: Aunt May

Not shown: Spider Phoenix, Spider-Ninja from Marvel Mangaverse, Spider-Man in Stark Armor, Spider-Boy, Spider-Man in House of M costume, Indian(Native American) Spider-Man, Zombie Spider-Man, The Spider of Weapon X, Pestilence from Cable & Deadpool #15.

Nacrtao:David Finch.

16 komentara

Komentariši