Predstavljamo:……………….

Green(zeleni) goblin
http://www.spidervillain.com/Villains/GreenGoblinII/GreenGoblinIIASM136.gifNorman Osborn
Pravo ime: Norman Osborn,Harry Osborn,Norman Osborn II
Visina: 180 cm
Težina: 83kg
Boja očiju: plava
Boja kose: crvenkasto-smedja

Za ovog lika se moze reci da je totalni negativac. Norman Osborn je dugo ulagao u svoju firmu…firma OSBORNCORP je bankrotirala nedugo nakon svih ulaganja. Traume iz djetinjstva ga vezu sa Doc Ocom. Kao mali bojao se grmljavine i volio mrak, jer mu je to bilo jedino mjeste gdje se "mogao sakriti od zelenog cudovista ko je se stvaralo u grmljavini. Bio je i dosta pritiskan od strane svoga oca. On bi mu cesto govorio "Samo najjachi opstaju". Zivio je citav svoj zivot po tom motu i pomocu njega postao mladi i perspektivan znastvenik.

Kad nakon neuspjeli pokusa, propadne OSBORNCORP u labratoriju se desava velika eksplozija i cudovishte iz djetinjstva se vraca. Norman postaje Zeleni Goblin i stalno pokusava unistiti Spider-Mana.

Puno borbi medju njima i mrznje dodatno pogorshava cinjenica da su njegov sin Harry i Peter Parker dobri prijatelji.
Kad Spider-Man ubije Zelenog Goblina Harry navlaci masku i sam postaje zlikovac, zaklevsi se da ce osvetiti oca tako sto ce unistiti Spider Mana.
The image “http://www.samruby.com/Villains/GreenGoblinII/HarryMcfarlane.gif” cannot be displayed, because it contains errors.Harry Osborn
U MC-2 univerzumu sin Harriya,Norman(Normie) Osborn navlači masku svoga Oca i postaje Green Goblin 3.Želio se osvetiti kćerci Petera,May,tadašnjom Spider-girl.
The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2d/Normieosborn.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Normie
U istom univerzumu Phil Urich,koji je pomagao Peteru u forenzičkim istragama je postao uz pomoć Normiea novi Green Goblin.Prvo se zvao Golden Goblin,za razliku od ostale trojice ovaj je pozitivac.On je sin poznatog novinara Bena Uricha i zna identitet od Petera i May.
The image “http://www.marvel.com/universe3zx/images/3/37/GG-Urich-coverGG5.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Phil Urich


Uredio: Paranoya i dodao nešto spiderman 2099
Sa Bloga: http://mutnaposla.blogger.ba

17 komentara

Komentariši