Gambit

Ovo je napravio:Deadpool

Napušten na svom rođenju zbog svojih gorućih crvenih očiju, dijete koje će jedan dan postati Remy LeBeau kidnapovan iz svoje bolničke zaštite. Kidnapovali su ga članovi  bande New Orleans lopova koji su smatrali za njega da je ˝le diable blanc˝ – bijeli demon. Vjerovali su da je on dijete koje će ujediniti ratujuće bande. Ubrzo, Remy je stavljen u brigu bande uličnih lopova koji su odgajali dijete i naučili ga načine krađe. Poslije svoje desete godine Remy je pokušao krasti od stariješine njihove grupe što ga je dovelo u nezgodnu situaciju. Starješina ga je odveo do druge bande zbog njihovog rata. Remy se trebao udati za unuku stariješine druge bande kao dio mirovnog ugovora, ali se pobunio njen brat Julien i izazvao ga na dvoboj. Remy ga je ubio u samoodbrani i time je istjeran iz New Orleans-a. Lutao je svijetom poboljšavajući svoje vještine kao stručnjak lopov, a u tome mu je pomagala njegova mutantska sposobnost, da napuni objektr eksplozivnom energijom. Poznat je po tome što najčešće puni karte kinetičkom energijom. Međutim jedva je kontrolirao moći u čemu mu je pomogao Mr. Sinister uklanjajući dio njegovog moždanog tkiva. Vraćajući svoj dug skupio mu je grupu ubica zvanu Marauders, ali nije shvatio da će oni napadati podzemnu mutantsku zajednicu zvanu Morlocks.

Vidivši užasne rezultate pokušao je zaustaviti masakr, ali ga je zamalo ubio mutant Sabertooth. Uspio je spasiti jednu djevojčicu koja je u budućnosti postala član X-men-a, zvana Marrow. Eventualno je naišao na Storm  koja je bila prisiljana na krađu da bi preživjela. Remy joj je pomogao da pobjegne od zlobnoh psihičkog bića Shadow King-a i postali su partneri. Uskoro su naišli na X-men-e i postali članovi tima. Remy se zaljubio u Rogue koja je imala moć da upije nečije moći ili ga ubije samo dodirom na kožu. Ali je Remy uhvaćen i odveden pred Magneto-oa. Na kratko je izbačen iz X-men-a i napušten je u ledenim otpadima Antarctic-e. Uspio je preživjeti zbog duha umrlog ženskog mutanta Mary Purcell. Ona se spojila sa njim i došli su do Savage Land-a. Tamo je pristao da služi zagonetnom biću New Sun (Novom Suncu) kako bi ga on vratio u Ameriku. Došlo je do borbe između njega i Novog Sunca i tada je Remy shvatio da je to ustvari bila alternativna realna verzija njega. Dok je trajalo doba Apocalyps-a , Gambit je postao jedan od njegovih konjanika Death (Smrt) misleći da on može spasiti mutante, ali je sve preokrenuo izdavši Apocalyps-a.

4 komentara

 1. Bux —- Internet zarada (najbolja do sada provjereno!!)
  Najvažnija stvar za upamtiti je da bux.to nije nikakva prevara ili bilo što slično (tipa Agloco, hr-program, piramidalni sustavi zarade…) Riječ je o sasvim jednostavnoj stranici koja nakon registracije daje listu reklama na koje vi klikate.
  100% PROVJERENO !!!
  Vise informacija na moj blogg

  http://zaradanet.blogger.ba/

  Blogg ti je prava uzivancija!

Komentariši